3 Funda alternatieven die je kunt gebruiken om je huis te verkopen!

3 Funda alternatieven die je kunt gebruiken om je huis te verkopen!

7 maart 2023 0 Door Redactie

Staat je huis al op Funda, maar ben je op zoek naar meer opties om potentiële kopers te vinden? Of verkoop je jouw huis zonder makelaar, waardoor je geen gebruik kunt maken van Funda? Wat jouw reden ook is, er zijn genoeg alternatieven voor Funda. Sinds de enorme groei van Funda is dit de plek waar de meeste mensen aan denken wanneer zij een nieuw huis willen kopen. Echter, dat betekent niet dat er geen kansen liggen op alternatieve platformen. In dit artikel kun je 3 Funda alternatieven ontdekken, die jou helpen met het verkopen van je huis!

Maak gebruik van social media

Naast Funda zijn socialmediakanalen misschien wel de meest effectieve manier om potentiële kopers te bereiken. Wanneer je jouw huis in de verkoop zet, kun je dit delen op bijvoorbeeld Instagram, Facebook of Twitter. Op deze manier weet jouw netwerk direct dat jouw woning in de verkoop staat. Misschien is een bekende van jou op zoek naar een woning en kun je op deze manier jouw woning verkopen aan iemand uit je omgeving. 

Daarnaast hebben mensen uit jouw netwerk ook een eigen netwerk, waar ze misschien iemand uit kennen die op zoek is naar een nieuw huis. Zo kan de betreffende persoon jullie snel in contact met elkaar brengen. Verder kun je via social media ook onbekende huizenzoekers treffen. Door het gebruik van de juiste hashtags of locaties kunnen woningzoekenden bij jouw woning uitkomen en voor je het weet heb je de perfecte koper gevonden!

Verkoop via een makelaar

Wanneer je jouw woning op Funda wil hebben, zal je in zee moeten gaan met een makelaar. Maar, ook zonder Funda kun je gebruik maken van een makelaar. Makelaars hebben immers een groot netwerk en zijn misschien wel in contact met potentiële kopers of met makelaars die potentiële kopers kennen. Daarnaast hebben de meeste makelaars een eigen etalage en een website, waar ook de nodige ogen op gericht zullen zijn. Zo kan een huis dat niet op Funda staat nog steeds goed bekeken worden.

Maak gebruik van andere online platformen

Er zijn genoeg websites die je kunt gebruiken als Funda alternatief. Voorbeelden hiervan zijn Jaap.nl en Huislijn.nl. Ook op deze websites komen een hoop woningzoekenden, waardoor een hoop potentiële kopers jouw huis te zien krijgen. Net als bij Funda geldt voor andere online platformen, die zich richten op de woningverkoop, dat er een grote doelgroep gericht op zoek is naar een nieuwe woning.