Alles over verschillende soorten tegels voor in huis.

Alles over verschillende soorten tegels voor in huis.

1 mei 2023 0 Door Redactie

Tegels zijn er in alle vormen en maten, en er zijn veel verschillende materialen om uit te kiezen. Twee van de populaire opties die we hier bespreken zijn hexagon tegels en terrazzo tegels. Beide hebben hun eigen unieke uitstraling en eigenschappen en zijn geschikt voor verschillende soorten interieurontwerpen.

Wat zijn Hexagon tegels precies?

Hexagon tegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, zeshoekige tegels die in een patroon kunnen worden gelegd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en materialen, waaronder keramiek, porselein en marmer. De zeshoekige vorm maakt ze ideaal voor het creëren van mooie patronen op de vloer of aan de muur. Door de hoeken van de tegels is er minder snijverlies en kan er efficiënter worden gewerkt. Handig wanneer je dit zelf moet aanleggen!

Hexagon tegels passen goed in moderne interieurs Het is ook mogelijk om een ​​uniek patroon te maken door verschillende kleuren of afwerkingen van hexagon tegels te combineren. Het nadeel van hexagon tegels is dat ze door hun unieke vorm en patroon lastiger te leggen zijn dan traditionele rechthoekige tegels. Dit vereist meestal meer precisie en aandacht voor detail tijdens de installatie.

En Terrazzo tegels, wat zijn dat?

Terrazzo tegels zijn gemaakt van een combinatie van marmer, graniet of glas en worden vervolgens gegoten in cement of hars om een ​​unieke en duurzame afwerking te creëren. Terrazzo tegels hebben een mooie en karakteristieke uitstraling en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan een interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder mat, gepolijst en gezoet.

Terrazzo tegels zijn zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder te vervagen of te slijten. Ze zijn ook bestand tegen krassen, wat hen een goede optie maakt voor drukke huishoudens. Terrazzo tegels zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, zoals cirkels, diamanten en rechthoeken, en zijn daarmee geschikt voor verschillende ontwerpen en toepassingen.

Het enige nadeel van terrazzo tegels is dat ze duurder zijn dan sommige andere tegelopties. Dit komt doordat ze met de hand worden gemaakt en een lang productieproces vereisen. De installatie van terrazzo tegels vereist ook meer aandacht voor detail en expertise, wat de kosten verder kan verhogen.

Kortom, hexagon tegels en terrazzo tegels zijn beide prachtige opties voor interieurontwerp. Hexagon tegels zijn ideaal voor het creëren van patronen, terwijl terrazzo tegels duurzaam zijn en een leuke unieke uitstraling hebben. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om je specifieke behoeften en voorkeuren in overweging te nemen voordat je een keuze maakt.