Een groot evenement op de zaak

Een groot evenement op de zaak

24 maart 2023 0 Door Redactie

Iedere werkplek is zo nu en dan toe aan een feestje. Tijd om een groot evenement te organiseren voor het hele bedrijf. Maar hoe pak je zoiets aan? In deze blog vertel ik je aan welke punten je kan denken. Lees je mee?

Plan het evenement goed van tevoren

Begin met het bepalen van de datum, tijd en locatie van het evenement. Houd rekening met de beschikbaarheid van de deelnemers en zorg ervoor dat het evenement niet samenvalt met andere belangrijke gebeurtenissen. Je kan maar beter vroeg van tevoren beginnen zodat je alle tijd hebt en je niet hoeft te haasten.

Bepaal het budget

Het is belangrijk om het budget voor het evenement vast te stellen voordat je begint met het plannen van de details. Houd rekening met de kosten van de locatie, het eten en drinken, decoraties, entertainment en eventuele andere kosten die je kunt tegenkomen. Probeer binnen het budget te blijven door te onderhandelen over prijzen en opties.

Stel een planning op

Maak een gedetailleerde planning van het evenement en stel deadlines vast voor elke stap. Dit helpt ervoor te zorgen dat alles op tijd en binnen het budget wordt voltooid. Zorg ervoor dat je de planning deelt met alle betrokkenen, zodat iedereen op de hoogte is van de planning en verantwoordelijkheden. Het is immers geen kantoorfeestje maar een groot bedrijfsevenement, dat vraag toch om wat anders qua planning.

Zorg voor de juiste sfeer

Decoraties en verlichting kunnen een grote rol spelen in het creëren van de juiste sfeer voor het evenement. Kies decoraties die passen bij het thema van het evenement. Ga voor Professionele kerstverlichting om een sprookjesachtige sfeer neer te zetten zonder dat je enorme lampen hoeft op te hangen. Op die manier krijgt het evenement een vriendelijker uiterlijk. Kijk bij Global Mlights wat zij qua verlichting beschikbaar hebben.

Is er nog wat te snacken?

Een ander belangrijk punt is dat je het eten en het drinken voor het evenement regelt. Het is belangrijk dat er variatie is en dat er genoeg is. Kies voor kleine hapjes en extern personeel dat zich over het uitserveren van hapjes en drankjes ontfermt. Stem alle wensen ruim vooraf met het gekozen cateringbedrijf.

Plan leuke activiteiten

Het is belangrijk om leuke activiteiten te plannen die passen bij het evenement en die de deelnemers aanmoedigen om te socializen en plezier te hebben. En vergeet ook voor de muziek niet. Je kan grote boxen plaatsen of een live band huren.