Gekoelde producten vervoeren, hoe pak je dat aan?

Gekoelde producten vervoeren, hoe pak je dat aan?

30 november 2022 0 Door Redactie

Als je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met het produceren van goederen, dan moet je er rekening mee houden dat de producten altijd gekoeld moeten worden totdat ze de eindbestemming bereiken. De eindbestemming is dan natuurlijk bij consumenten of andere bedrijven in de koeling. Het is onwijs moeilijk om de garantie te waarborgen dat de gekoelde producten ook daadwerkelijk gekoeld blijven, maar er zijn enkele manieren waarop je wel deze garantie kan waarborgen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het huren van een koelwagen of een koelcontainer indien je de producten ook wilt exporteren. 

 

Een koelcontainer huren

Wanneer je een koelcontainer huren wilt voor de export, is het belangrijk om eerst te kijken of het huren van een koelcontainer wel rendabel is. Natuurlijk bereken je de prijs van de koelcontainer door naar de klant, maar dit maakt de producten duurder en daarmee ook minder interessant. Voor het huren van een koelcontainer kun je bij verschillende bedrijven in Nederland terecht. Dit zijn bijvoorbeeld verhuurbedrijven, maar ook rederijen. Het voordeel van het hebben van een rolcontainer, is dat de lading gekoeld blijft totdat het bij de klant aankomt. Koelcontainers hebben de kracht en capaciteit om een lading voor enkele maanden te koelen. Wil je meer weten over het huren van een koelcontainer? Neem dan contact op met een verhuurbedrijf of een rederij. 

 

Wat kost het huren van een koelwagen of een koelcontainer? 

Als je een koelwagen of een koelcontainer huren wilt, dan wil je natuurlijk ook graag weten wat dit ongeveer gaat kosten. Erg logisch, want de prijs moet en zul je doorberekenen aan de klant. Wanneer je een koelwagen of een koelcontainer wilt huren en daar de prijs van wilt weten, is het verstandig om contact op te nemen met een verhuurbedrijf of rederij. Het is namelijk ontzettend lastig om hier uitspraken over te doen, aangezien ze verschillende formaten hebben en verschillen van prijs. 

 

Koelcontainer onderhouden

Het is belangrijk om te weten dat, als je een koelcontainer gaat huren voor een langere periode, het ook belangrijk is dat je de koelcontainer gaat onderhouden. Het onderhouden van een koelcontainer is erg belangrijk, vooral als je de koelcontainer gaat gebruiken voor vleeswaren. Gelukkig ben je niet veel geld kwijt aan het onderhouden van een koelcontainer, want het onderhouden van een koelcontainer bestaat voornamelijk uit het schoonmaken van de container. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met een verhuurbedrijf of een rederij. Zij vertellen je er graag meer over!