Het beste bedrijfsuitje plan je zo

Het beste bedrijfsuitje plan je zo

31 maart 2023 0 Door Redactie

Wil jij het ideale bedrijfsuitje plannen, maar ben je een beetje verloren geraakt in alle opties en mogelijkheden? Gelukkig ben je op dit artikel gestuit; hier gaan we je alle tips & trucs geven om dit jaar het allerbeste uitje te organiseren voor jouw team; iets wat voor iedereen een leuke herinnering op zal leveren en je team als geheel dichter bij elkaar zal brengen. Van uitjes Alkmaar tot bedrijfsuitje Haarlem, laten we snel hét uitje van jouw bedrijf in elkaar zetten!

 

Naar de kern

 

Een bedrijfsuitje is alleen zo leuk als de aandacht die eraan besteed wordt. Hierom is het als organisator ten eerste enorm belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Ten allereerste: Wat voor bedrijf is dit? Waar liggen de kernwaarden, en wat voor uitje zou dit reflecteren? Het bedrijfsuitje van een bedrijf wat een formele sfeer hanteert, waarbij het enige contact wat de medewerkers normaalgesproken met elkaar hebben op de werkvloer of tijdens de kerstborrels is, en iedereen in pak moet verschijnen, zal het bijvoorbeeld vervreemdend en misschien zelfs averechts werken als het bedrijfsuitje vervolgens iets heel casual en/of losbandigs is. Bij een bedrijf wat formaliteit hoog in het vaandel heeft staan, is het vaak een beter idee om te beginnen met iets als een borrel; iets wat voor een formeel bedrijf al ‘wild’ genoeg is. Voor een tent die werknemersvrijheid dan weer hoog heeft staan, geen dresscode hanteert behalve ‘netjes’, en hun werknemers hun eigen uren in laat richten, is een activiteit die dat respect en de interesse voor individuele ontwikkeling en persoonlijkheid uitdrukt en versterkt juist weer een goed idee. Denk in dat geval aan een proeverij, of misschien zelfs een fysieke activiteit waarbij een competitievorm bij komt kijken (mits iedereen goed tegen hun verlies kan!).

 

Persoonsgebonden 

 

Bij elk bedrijfsuitje is het van de hoogste orde dat iedereen zich betrokken voelt. Hierom is het erg belangrijk om rekening te houden met de inclusiviteit van je keuze. Wil je bijvoorbeeld iets actiefs gaan doen, zoals klimmen of karten? Bedenk je dan eerst goed of je geen werknemers hebt met een fysieke beperking; het is absoluut niet de bedoeling dat je hele team een leuke, teambuilding oefening aan het doen is, terwijl er een paar mensen aan de kant moeten wachten door iets waar zij niks aan kunnen doen. Toets je idee ook bij een aantal andere werknemers; zo voorkom je dat je teambuilding eerder teambrekend werkt. 

 

Het beste bedrijfsuitje maakt iedereen gelukkig en zorgt voor een betere sfeer op werk. No pressure!