Je producten zonder schade bezorgen

Je producten zonder schade bezorgen

1 december 2022 0 Door Redactie

Wil jij beginnen met een e-commerce onderneming? Dan is het belangrijk dat jij ervoor zorgt dat jouw klanten altijd tevreden zijn. Klanten kunnen op verschillende manieren boos worden op jouw onderneming en dit brengt nadelen met zich mee. Ze schrijven vaak slechte reviews en dit geeft jouw onderneming natuurlijk een slechte naam. De kans op nieuwe klanten is dan een stuk kleiner en huidige klanten verdwijnen naar de concurrent. Dit is iets wat je moet voorkomen, maar waarom worden klanten nu precies ontevreden? Het is belangrijk om te weten waarom jouw klanten nu ontevreden worden, anders kun je het natuurlijk ook niet oplossen. 

Een van de redenen waarom klanten ontevreden worden is het ontvangen van defecte producten. Een klant van jouw onderneming wilt natuurlijk werkende producten ontvangen als ze iets bestellen en het liefst zonder schade. De producten die jij inpakt voor de klanten, kunnen tijdens de bezorging behoorlijk beschadigd raken. Hoe zorg je er nu voor dat dit niet kan gebeuren? In dit artikel leggen we uit hoe je dit beter kunt aanpakken, zodat je er alles over te weten komt.

De juiste verpakking

Bij het inpakken van producten voor jouw klanten, is het belangrijk om het juiste verpakkingsmateriaal te gebruiken. Je gebruikt hiervoor vaak kartonnen doosjes, maar deze moeten natuurlijk wel een hoge kwaliteit hebben. Daarnaast moeten de kartonnen doosjes de juiste afmetingen hebben. Zo mag de doos niet te groot zijn voor het product en moet deze natuurlijk ook niet te klein zijn. Je wilt namelijk dat het kartonnen doosje het product kan beschermen en dit kan niet als het product er half uit ligt. Er zijn een hoop verschillende soorten verpakkingsmaterialen en deze verschillen veel van elkaar. 

Vulmateriaal

Noppenfolie kopen kan ook heel erg handig zijn als je ervoor wilt zorgen dat de producten geen schade krijgen. Met noppenfolie kun je namelijk voorkomen dat het product kan schuiven in de verpakking. Het product kan op deze manier niet de wand raken van het doosje en zo voorkom je veel schade. Noppenfolie kopen is hiervoor ideaal, maar er zijn ook een andere soorten vulmateriaal. Bubbeltjesplastic kan samen met noppenfolie goed gebruikt worden en zorgt ervoor dat het product heel aankomt bij de klant. Het vulmateriaal kan je vaak bestellen bij dezelfde aanbieder als de aanbieder van het verpakkingsmateriaal. Kijk goed wat je nodig hebt en laat het bij je thuis bezorgen, zodat je het direct kunt gebruiken.