Maak jouw huis nóg gezelliger

Maak jouw huis nóg gezelliger

2 december 2022 0 Door Redactie

Je weet niet precies waarom, waar het nu aan ligt, of wat je eraan moet doen, maar op dit moment voelt jouw huisje niet als jouw huisje. Het voelt niet… gezellig. Wie weet ben je er net komen wonen, of wie weet heb je net een enorme schoonmaak gehouden en veel weggegooid, en weet je nu niet meer zo goed hoe je gezelligheid terug moet brengen. Kortom, jouw huisje heeft een make-over nodig, van plisse gordijnen op maat en andere raambekleding tot tapijten onder de bank. Maar hoe zorg je er nu voor dat je huisje voelt als een thuis-je? 

Warmte en gezelligheid

Een paar universele trucs helpen elk huis meer voelen als een thuis. Allereerst is het slim om je ruimtes, vooral je woonkamer en je keuken, zo in te delen dat ze het meeste gebruiksgemak verschaffen. Zet je bank bijvoorbeeld in die ene hoek zodat die fijne stoel of je bureau nog in de andere hoek kan. Zorg ervoor dat je daadwerkelijk kan leven in je huis; je kan niet leven in een Ikea-catalogus, hoe mooi die kamers er ook uitzien. Nog een goede tip voor als je meteen een warmere, gezelligere uitstraling in je huisje wil, is warme kleuren. Plisse gordijnen op maat in het donkerrood of zelfs in het gebroken wit doen meteen al iets voor je ruimtes. Kussentjes, dekentjes, dingen die letterlijk warm zijn. Plus; decoratie aan de muren. Raambekleding. Schilderijen die je mooi vindt, tekeningen van je kinderen, foto’s aan de koelkast of boven de bank. Maak het écht van jou, dat is de voornaamste truc aan gezelligheid creëren.

Helemaal van jou 

Het allerbelangrijkst ben jij. Niet alleen in de kwestie van interior design overigens, maar dat is wel even waar we het nu over hebben. Wat jij nodig hebt en mooi vindt gaat als eerste op, nog boven wat de rest van de wereld misschien wel of niet gezellig vindt. Als jij voor jezelf bedenkt wat jouw ideale woonkamer zou zijn, eentje waarin jij graag mensen ontvangt en waarin jij graag ontspant na een lange dag school of op je werk, kan je eigenlijk de fout niet in gaan. Hou het netjes en zoek naar dingen die jou een huiselijk, warm gevoel geven. 

 

Jouw woonkamer, jouw gezelligheid. Natuurlijk zijn er universele dingen zoals warme kleuren en personalisatie die een huis altijd beter maken, maar alle beslissingen liggen uiteindelijk bij jou. Veel succes!