Waar moet je rekening mee houden bij het ophangen van gordijnen?

Waar moet je rekening mee houden bij het ophangen van gordijnen?

31 januari 2023 0 Door Redactie

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, is het belangrijk om de nieuwe woning ook weer opnieuw in te richten. Een belangrijk onderdeel van het inrichten van iedere woning, is het ophangen van gordijnen. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat de woning opgevuld word, maar ook kan je behoefte hebben aan privacy. Het is dan fijn dat het ook mogelijk is. Wanneer je gordijnen gaat ophangen, dan zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je weten waar je rekening mee moet houden? Lees dan even verder!

 

De rails moeten het gewicht kunnen dragen

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het ophangen van gordijnen, is dat het belangrijk is dat de rails het gewicht van de gordijnen kunnen dragen. Hier worden vaak fouten bij gemaakt, waardoor de gordijnen naar beneden vallen. Dit is niet alleen erg gevaarlijk voor je gezin en mogelijke huisdieren, maar ook kunnen hierdoor meubels en het plafond beschadigd raken. Wees daarom verstandig als je gordijnen gaat ophangen en schaf altijd rails aan die voldoende gewicht kunnen dragen. Houd er wel rekening mee dat een duo rolgordijn nooit aan een rails komt te hangen!

 

Zorg voor voldoende ruimte

Wanneer je gordijnen aan het plafond gaat ophangen, dan is het belangrijk om voldoende ruimte te bewaren. De ruimte die bewaard moet worden, is de ruimte tussen de rails en het kozijn en de meubels. Dat heeft ermee te maken dat gordijnen wel open en dicht gemaakt kunnen worden. Het is dan niet handig als er meubels in de weg zitten die dit proces kunnen belemmeren. Dit is dan ook precies een van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor het aanschaffen van een duo rolgordijn verduisterend op maat. Deze gordijnen komen aan het kozijn te hangen en daardoor is de gordijn altijd te gebruiken, zelfs als er weinig ruimte is. 

 

De lengte van de gordijnen

Waar veel mensen de fout in gaan, is dat ze de gordijnen ophangen en dat de gordijnen de vloer raken. Dit is opzich niet super erg, maar dit kan wel een probleem worden als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. Daarnaast kan het ook lastig zijn om een gordijn die op de grond ligt te sluiten of te openen. Mocht het je opgevallen zijn dat de gordijnen de vloeren raken, dan is het verstandig om de gordijnen kleiner te laten maken.