Wat is quercetine

Wat is quercetine

1 december 2022 0 Door Redactie

Op het gebied van supplementen is tegenwoordig veel mogelijk. Je ziet steeds vaker nieuwe dingen voorbij komen en vooral nieuwe termen. De kans is groot dat je niet alles kent en dit begrijpen wij heel er goed. Het is natuurlijk lastig om bij te lopen met alle nieuwe ontwikkelingen in de supplementen wereld. Zo is er sinds kort ook quercetine en veel mensen weten niet wat het precies is. Quercetine is een flavonoïde die vooral voorkomt in voedingsmiddelen, zoals appels, bessen, thee en rode wijn. Daarnaast vind je quercetine in producten als Sint-Janskruid, citrusvruchten, zoete aardappel en pruimen. Het kan lastig zijn om hier voldoende van binnen te krijgen en daarom kiezen sommige mensen ervoor om gebruik te maken van supplementen. Het is echter onwijs belangrijk om te weten dat dit geen vervanging is van je normale voedingspatroon, maar beter gezien kan worden als een aanvulling op je dagelijkse voeding. Wat is de werking van quercetine? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

De werking

Quercetine valt onder de antioxidanten. Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij de bescherming van cellen. Cellen moeten bijvoorbeeld beschermt worden tegen invloeden van buitenaf, maar ook van binnen uit, zoals bijvoorbeeld het geval is bij oxidatieve stress. Quercetine is een krachtige antioxidant uit een bioflavonoïde. Het draagt eraan bij dat zink goed in de lichaamscellen wordt opgenomen. Dit is dan ook de reden dat quercetine vaak in combinatie met zink wordt aangeboden. Zink heeft op zijn plaats meerdere voordelen. Zink zorgt onder andere voor een goede weerstand en draagt daarnaast bij aan de instandhouding van sterke botten. Ook helpt het bij het gezond houden van de huid. Kortom, een echte multitasker!

Maca kopen

Er zijn natuurlijk een hoop verschillende supplementen die je kunt gebruiken voor je eigen gezondheid. Als je op het internet kijkt, is het eenvoudig om verschillende supplementen te vinden, maar ook meer informatie. Maca kopen kan bijvoorbeeld ook erg fijn zijn als je meer wilt genieten van de voordelen van supplementen. Het is in ieder geval van belang om een betrouwbare aanbieder te vinden. Een betrouwbare aanbieder heeft namelijk een ruim aanbod in supplementen, maar geeft ook voldoende informatie over de supplementen. De informatie over de supplementen is vaak het belangrijkst. Kijk dus niet alleen naar de prijs van de supplementen, maar ook vooral naar de effecten. Vaak staan er ook reviews bij van vorige klanten en dit kan ook erg handig zijn.