Wil jij je eigen patisserie beginnen? Dit is waar je aan denken moet!

Wil jij je eigen patisserie beginnen? Dit is waar je aan denken moet!

1 december 2022 0 Door Redactie

Je hebt ze, of je hebt ze niet: bakkunsten. Misschien heb jij de afgelopen jaren wel ontzettend veel zitten oefenen om je bakkunsten te perfectioneren, en is het moment voor je aangebroken om van je hobby, je beroep te maken. Het beginnen van je eigen patisserie of bakkerij, is voor veel bakkers toch wel een droom. Wanneer jij een sprong in het diepe durft te nemen, dan zal het als geen verrassing komen dat er veel op je afkomt. Als beginnend ondernemer moet je natuurlijk, naast het blijven perfectioneren van je kunsten, ook bepaalde dingen regelen voor je zaak. We helpen je een handje op weg, om dit beeld voor je te verduidelijken. 

Wat ga jij precies aanbieden?

Denk goed na over de producten die je precies wilt gaan verkopen. Hoewel patissiers al een gespecialiseerd beroep uitoefenen binnen de ‘bakwereld’, zijn er ook verschillende soorten patissiers. Iedere patissier kent diens eigen stijl en kan op deze manier ook een unieke klantenkring opbouwen. De wereld is hard, en je zult het dus ook van je unieke techniek moeten hebben. Daar waar een bakker een grotere markt creëert, omdat men iedere dag brood nodig heeft, kent een patissier alleen luxe-producten. Hoe ga jij dan uitblinken? Ga bij jezelf na hoe het leven van jouw ideale klant eruit ziet en welke producten hij of zij nou echt zou kopen. Op basis van dit profiel, én een persoonlijke touch, zet jij een uniek product op de markt. Het beste kun je dus goed nadenken over je plan: zo kun jij de beste mond-tot-mondreclame genereren. 

Hoe jij de klantervaring kunt perfectioneren

Je kunt in je strategie ook vast nadenken over hoe jij de service om je verkoop heen, vormgeeft. Naast het produceren van esthetische, en kwalitatief goede producten, is het ook belangrijk om je klanten het gevoel te geven dat ze speciaal voor je zijn. Dit kun je bijvoorbeeld vertalen naar cupcake doosjes met een mooie versiering en/of je logo erop. Ook kun je papieren draagtassen bestellen om hier vervolgens een kaartje in te doen met een leuke boodschap. Zo maak jij de klantervaring extra speciaal! Zo’n kaartje in een draagtas, maakt het ook makkelijker om mond-tot-mondreclame te realiseren: jouw klanten kunnen je kaartje aan iemand anders doorgeven. Hoewel dit maar een opzet is van punten waar je over na kunt denken, vormt het een mooie basis. Om dit profiel heen, kun jij jouw onderneming vorm gaan geven.