Zo geef je jouw interieur een upgrade

Zo geef je jouw interieur een upgrade

31 december 2022 0 Door Redactie

Of je nu een echte avonturier of juist meer een huismus bent, een thuis is voor iedereen belangrijk. Thuis is de plek waar je je echte jij kunt zijn. De plek waar je komt na een lange dag werken, wakker wordt met je favoriete mensen en graag me-time doorbrengt. Doordat we tijdens de pandemie veel tijd in huis hebben doorgebracht, zijn we ons huis steeds meer gaan waarderen. Daarnaast lijkt de interesse voor interieur te groeien. Steeds vaker kijken we naar woonprogramma’s op televisie en nemen we ook ons eigen huis onder handen. Om je interieur een upgrade te geven kijk je vooral naar de basis, woonstijlen en je persoonlijke touch.

De basis

De basis van het interieur leg je bij drie dingen: de vloer, muren en raambekleding. Hoewel we deze zaken vaak als vanzelfsprekend beschouwen, zijn ze enorm van invloed op de sfeer en uitstraling in huis. Een nieuwe vloer is niet zomaar gelegd, daarom wil je natuurlijk zeker van je zaak zijn. Ga je voor de houten vloer met zijn authentieke uitstraling en warme sfeer, of misschien een van de goedkopere varianten laminaat en PVC, die doorgaans op hout lijken? Ook bij het uitzoeken van raambekleding kom je voor een lastige keuze te staan. Plisségordijnen, gewone gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, lamellen, ook hier is de keuze reuze. Het soort raambekleding is niet alleen van invloed op de sfeer, maar natuurlijk ook voor de hoeveelheid lichtinval en mate van privacy. De afwerking en kleur van de muren speelt daarnaast ook een grote rol in de basis van het interieur. Je kunt de muren neutraal houden of juist een kleuraccent toevoegen.

Woonstijlen

Het aanhouden van één of twee woonstijlen brengt rust in het interieur en zorgt ervoor dat het een geheel wordt. En dat is precies wat je wilt. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke woonstijl het best bij jou past. Dat kun je doen door een mood board te maken of eens op je gemak door Pinterest te scrollen. Zo kom je erachter of bijvoorbeeld een modern interieur goed bij je past, of juist een Scandinavisch, industrieel of bohemian interieur.

Maak het eigen

Als je de smaak te pakken hebt en je weet hoe je het bij jou thuis stijlvol in kunt richten, zal het nog niet gelijk als jouw eigen plekje voelen. Wat een huis een echt thuis maakt, is het toevoegen van persoonlijke elementen. Hierbij kun je denken aan vakantiesouvenirs die je door de jaren heen hebt verzameld en foto’s van je favoriete mensen. Daarnaast is het belangrijk voldoende sfeerelementen toe te voegen, en wat brengt er nu meer sfeer in huis dan een houtkachel! Een knapperend haarvuur met zijn kenmerkende geur en aangename warmte. Heerlijk tijdens de koude winterdagen en als bijverwarming in de lente en herfst. Laat je adviseren door een specialist om erachter te komen welke soort houtkachel het beste bij jou thuis past.