Zo verbouw jij je tuin

Zo verbouw jij je tuin

1 maart 2023 0 Door Redactie

Ben je blij met jouw tuin? De kans is groot dat het antwoord op die vraag in ieder geval gedeeltelijk ‘nee’ is; je hebt tenslotte op dit artikel geklikt. Maar geen wanhoop; ook al is je tuintje misschien nu nog niet helemaal wat je wil, dat betekent niet dat hij het niet kan worden. Maar hoe pak je dat aan, zo’n tuinverbouwing, zonder meteen een programma met een halve BN’er erbij te betrekken? Is dat een kwestie van nieuw haardhout kopen, of zo’n fancy in lite scope? Lees gauw verder en laten we er samen achter komen. 

 

Jouw grote tuinverbouwing

 

Jouw tuin, jouw regels, en dus ook jouw wensen. Je tuin hoeft enkel te voldoen aan wat jij ervan wil, en aan de regels van niemand anders. Dus, wat wil jij van je tuin? Wie weet is je antwoord hierop een licht defensieve: ‘gewoon, een tuin’, en die snap ik. Wat ik meer met die vraag bedoel is dat iedereen een andere functie wil en verwacht van hun tuin. Sommige mensen willen er heerlijk in de zomer kunnen lezen in alle rust en stilte, en er in de winter zo min mogelijk onderhoud aan hebben. Anderen willen juist het hele jaar door lekker kunnen tuinieren, en weer iemand anders wil niets liever dan zoveel mogelijk dinerfeestjes en andere bijeenkomsten organiseren in de tuin. Al die behoeftes vragen al om andere tuinen; de een heeft een grote tuinset nodig met comfortabele stoelen en een flinke tafel, en de ander wil juist ruimte voor een moestuin (en een daadwerkelijke moestuin). Zodra je weet hoe je je tuin wil gebruiken, is het ook makkelijker om hem opnieuw in te richten. 

 

Sfeermaker 

 

Er zijn honderd-en-één manieren om sfeer toe te voegen zodra de basisfuncties van je tuin staan. Je vindt de manieren voor jou door dingen uit te proberen én door van tevoren na te gaan wat je zelf mooi vindt. Wie weet wil je een authentieke kachel en bijpassend haardhout kopen, of misschien wil je een sfeervol tuinpad met elke halve meter een in lite scope. Er zijn mogelijkheden genoeg, dus ga bij jezelf na wat jij fijn en mooi vindt. Als je naar jezelf luistert heb je pas écht sfeer.

 

Het is pas echt jouw tuin als je er helemaal je eigen ding van kan maken. Vraag jezelf dus af wat voor tuin jij wil, en dan komt het sowieso goed. Veel succes!